Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Επιτυχόντες Μαθηματικού Διαγωνισμού Ο ΘΑΛΗΣ Νοέμβριος 2016 - Μία πρώτη ματιά...Στο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ο ΘΑΛΗΣ συμμετέχουν κάθε χρόνο περίπου 12.000 μαθητές γυμνασίων και λυκείων και είναι ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος μαθητικός διαγωνισμός στην Ελλάδα. Ο συναγωνισμός είναι προφανώς αρκετά μεγάλος.

Στις δύο λίστες που ακολουθούν φαίνονται οι επιτυχόντες όλων των σχολείων της Ελλάδας που είχαν περισσότερους από 6 επιτυχόντες. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες γυμνασίου και λυκείου. Με κίτρινη επισήμανση είναι τα σχολεία όπου οι μαθητές - εκτός της δευτέρας Λυκείου έχουν εισαχθεί με εξετάσεις - των οποίων ο τίτλος είναι λάθος, αφού λέγονται Πρότυπα. Ο αριθμός δίπλα σε κάθε σχολείο δίνει το πλήθος των επιτυχόντων του σχολείου. Όμως κάθε αριθμός δεν έχει την ίδια αξία, αφού τα σχολεία έχουν διαφορετική δύναμη. Για παράδειγμα το γυμνάσιο του Προτύπου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης έχει δύναμη 230 παιδιών περίπου, το 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών περίπου 450 μαθητές, το Λύκειο του Προτύπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης περίπου 265 μαθητές κ.ο.κ.

Στα λύκεια οι επιτυχόντες, καθώς και οι συμμετέχοντες είναι σαφώς λιγότεροι σε ολόκληρη την Ελλάδα.Θα επανέλθουμε με αναλυτικότερη στατιστική ανάλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.